ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

 Τη συνταγή δημοσίευσε η  Μαρία Δόση στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Σοκολατένια Χελωνάκια με καραμέλα! Μόνο με 3 υλικά! Δείτε τη συνταγή για τα παιχνιδιάρικα σοκολατάκια εδώ:https://youtu.be/mIC5WPWa-_o

Υλικά:
60 καρύδια πεκάν ψημένα
1 πακέτο καραμέλες γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Οδηγίες
Σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρούς σωρούς από 5 πεκάν να μοιάζουν με το κεφάλι και τα πόδια της χελώνας. Βάζουμε τις καραμέλες γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό και λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σταματώντας κάθε 30 δευτερόλεπτα για ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τελείως. Σε άλλο μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα πάλι με την ίδια διαδικασία. Ρίχνουμε μια κουταλιά από τις λιωμένες καραμέλες στο κέντρο από τα 5 πεκάν και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μια κουταλιά από τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από την καραμέλα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για 2-3 ώρες. Τα Σοκολατένια Χελωνάκια μας είναι έτοιμα! 
Καλή σας απόλαυση!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις