Σεσκουλοντολμαδάκια

 

Σεσκουλοντολμαδάκια
Σεσκουλοντολμαδάκια

Η συνταγή είναι της Grecian Taste. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Αν δεν έχεις δοκιμάσει σεσκουλοντολμαδάκια δε ξέρεις τι χάνεις!
Δε χρειάζεται ουτε να παίρνεις τα αμπελόφυλλα του σουπερμάρκετ ούτε να τσιγγουνεύεσαι αυτά που έχεις φυλάξει!
Τα σεσκουλοντολμαδάκια μη σου πω ότι γίνονται πιο νόστιμα! Επίσης κάντα στο φούρνο αντί για κατσαρόλα! Γίνονται πιο τραγανά και νόστιμα!

Υλικά:
20 φύλλα από σέσκουλα
1 κούπα ρύζι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 κούπας σταφίδες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
μπαχαρικά:
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γλ πιπέρι
1 κ.σ κύμινο
1 κ.σ κάρυ
1 κ.σ κουρκουμά


Οδηγίες

ΣΕΣΚΟΥΛΑ
Ζεματίζω, δλδ τα βράζω για 3-4 λεπτά. Στραγγίζω. Κόβω τα χοντρά κοτσάνια.

ΓΕΜΙΣΗ
Ψιλοκόβω άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια.
Προσθέτω το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Σωτάρω το κρεμμύδι.
Προσθέτω τα λαχανικά, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες.
Σωτάρω το πολύ 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
Ανοίγω το κάθε σέσκουλο.
Προσθέτω 1 κουτ γέμιση κατά πλάτος.
Τυλίγω τις άκρες.
Τυλίγω ρολό.
Τοποθετώ το 1 δίπλα στο άλλο σε πυρέξ.
Μόλις γεμίσω το ταψί μου προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στίβω τα λεμόνια.
Καλύπτω με νερό ίσα ίσα να βουλιάξουν τα ντολμαδάκια.

ΦΟΥΡΝΟΣ
Προθερμασμένος στους 200 C. Ψήνω 1 ώρα.
Το φύλλο είναι τραγανό, η γέμιση πλούσια σε πολίτικη γεύση.
Εννοείται δε μένεις στο 1!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις