ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
 ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Τη συνταγή δημοσίευσε η Μαρία Δόση στην ομάδα Χρυσός σκούφος 
Ένα εύκολο κολατσιό για το σχολείο των παιδιών ή την δουλειά σας. Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/IOYhuwayCh0

Υλικά για τη ζύμη:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο κρύο
1/2 κ.γλ. αλάτι

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει μια εύθρυπτη ζύμη. Απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη σε ένα ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να την πιέσετε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάστε το μίγμα λεμονιού.

Υλικά για το μίγμα λεμονιού:
500 γρ ζάχαρη
6 αβγά
250 ml ζαχαρούχο γάλα
240 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.γλ.εκχύλισμα λεμονιού
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κίτρινο τζελ χρώμα ζαχ/κής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέστε το ζαχαρούχο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το εκχύλισμα λεμονιού, το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Αν θέλετε βάλτε λίγο κίτρινο τζελ χρώμα ζαχ/κής. Ρίξτε το μίγμα λεμονιού στην ψημένη ζύμη και ψήστε για άλλα 25 λεπτά στους 180 C. Αφήστε το να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 2-4 ώρες πριν σερβίρετε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη από πάνω και κόψτε σε κομμάτια. Οι Μπάρες λεμονιού είναι έτοιμες!!! Καλή σας απόλαυση!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις