ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ |
Υλικά για 12 άτομα
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο και λαχανικά
1/2 κιλό διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά, πόρτο μπέλο)
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 mL γάλα φρέσκο
1 κουτ. σουπ. τραχανά γλυκό
Για το ζωμό
φτερούγες κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 καρότα
Λίγο σέλινο ή σελινόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζωμό:
Βράζουμε σε 2 λίτρα νερό, όλα τα υλικά μαζί, για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα τα σουρώνουμε.
Για τη μανιταρόσουπα:
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο μαζί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ζωμό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
2. Έπειτα, ρίχνουμε τον τραχανά και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
1/2 κιλό διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά, πόρτο μπέλο)
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 mL γάλα φρέσκο
1 κουτ. σουπ. τραχανά γλυκό
Για το ζωμό
φτερούγες κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 καρότα
Λίγο σέλινο ή σελινόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζωμό:
Βράζουμε σε 2 λίτρα νερό, όλα τα υλικά μαζί, για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα τα σουρώνουμε.
Για τη μανιταρόσουπα:
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο μαζί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ζωμό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
2. Έπειτα, ρίχνουμε τον τραχανά και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
Πηγή http://www.mirsini.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου