ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ |
Τη συνταγή δημοσίευσε η Μαρία Δόση στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Μπισκοτάκια κόκκοι καφέ!!! Μια καταπληκτική πρόταση για το πρωινό σας ξύπνημα ή τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι για άμεση τόνωση και ενέργεια! Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας καφέ και σοκολάτα! Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/r5kxvYUo-yo
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ
Υλικά:
6 γρ στιγμιαίος καφές
16 ml καυτό νερό
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κρόκος
160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ κακάο
30 γρ κορν φλάουρ
6 γρ στιγμιαίος καφές
16 ml καυτό νερό
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κρόκος
160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ κακάο
30 γρ κορν φλάουρ
Οδηγίες
Διαλύστε τον καφέ στο καυτό νερό και αφήστε τον στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ προσθέστε το βούτυρο και μαλακώστε το με μια σπάτουλα. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάου και βάλτε τα στο μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια σοκολατένια-καφεδένια ζύμη. Πλάστε σε μικρά ορθογώνια μπισκοτάκια. Προσπαθείστε να τα κάνετε όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Με ένα μαχαίρι πιέστε ελαφρά στο κέντρο για να σχηματίσετε μια γραμμή κάνοντας τα μπισκοτάκια να μοιάζουν σαν τους κόκκους του καφέ. Τυλίξτε τα προσεκτικά με μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά να κρυώσουν. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. Τα μπισκοτάκια κόκκοι καφέ είναι έτοιμα! Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου