Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε από τον Στέλιο Παρλιάρο
Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε από τον Στέλιο Παρλιάρο |
Υλικά
Βάση
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
120 γρ. μπισκότα digestive
Κρέμα
150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
20 γρ. κακάο
30 γρ. κονιάκ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 τεμ. αυγά
50 γρ. ζάχαρη
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
Πηγή https://steliosparliaros.gr/
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
120 γρ. μπισκότα digestive
Κρέμα
150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
20 γρ. κακάο
30 γρ. κονιάκ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 τεμ. αυγά
50 γρ. ζάχαρη
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
Πηγή https://steliosparliaros.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου