ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

Μπαμπάδες
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

 Η συνταγή είναι από την Μαρία Δόση.Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Μια τριπλή σοκολατένια απόλαυση με σοκολατένια ζύμη, σοκολατένιο σιρόπι και σοκολατένια γκανάζ στη γέμιση!
Υλικά για μπαμπάδες:
260 ml γάλα
40 γρ ζάχαρη
20 γρ φρέσκια μαγιά
4 αβγά
100 γρ βούτυρο λιωμένο
400 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε να γίνει ζύμη. Καλύψτε το μίγμα με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Βουτυροαλευρώστε ένα ταψί για μάφιν και γεμίστε τις θήκες κατά τα 2/3. Αφήστε τα πάλι να διπλασιαστούν για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 22-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σιροπιάσουμε.

Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι:
400 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
50 ml ρούμι

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και αψήστε τα να πάρουν βράση. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το ρούμι. Βουτήξτε τους κρύους μπαμπάδες στο καυτό σοκολατένιο σιρόπι για 1 λεπτό μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για 15 λεπτά.
Υλικά για την σοκολατένια γκανάζ:
500 γρ κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
Λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες και μετά χτυπήστε τη με το μιξερ να πάρει όγκο και βάλτε τη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Για το στήσιμο:
Κόψτε το πάνω μέρος, γεμίστε με την σοκολατένια γκανάζ και καπακώστε τα. Βάλτε λίγο σαντιγύ και ένα γλυκό κερασάκι στην κορυφή. Οι Σοκολατένιοι μπαμπάδες με ρούμι είναι έτοιμοι!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις