Σφολιατοταρτάκια με αποξηραμένα φρούτα

Σφολιατοταρτάκια
Σφολιατοταρτάκια με αποξηραμένα φρούτα

Η συνταγή είναι από την Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Πανεύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα! Με βελούδινη κρέμα βανίλιας, βουτυράτη σφολιάτα και ισορροπημένη γλυκύτητα των ξερών φρούτων!

Υλικά για σφολιατάκια:
2 φύλλα σφολιάτας
1 αβγό

Οδηγίες

Χρησιμοποιείστε κουπ πατ στρογγυλό των 8 εκατοστών και κόψτε τα φύλλα σφολιάτας σε κύκλους. Στα μισά από αυτά των 8 εκ βάλτε το κουπ πατ των 3 εκ στο κέντρο. Με ένα πινέλο απλώστε το χτυπημένο αβγό μόνο στα κυκλάκια με την τρύπα στη μέση και μετά αναποδογυρίστε τα και βάλτε τα πάνω από αυτά που δεν έχουν κενό και πιέστε ελαφρά. Απλώστε λίγο ακόμα αβγό περιμετρικά στο επάνω κομμάτι και με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στο κέντρο. Ψήστε τα στους 190 C σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Υλικά για την κρέμα:

500 γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
3 κρόκοι
50 γρ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο κρύο
1 κ.γλ.εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 400mlγάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μετά προσθέστε 100 ml γάλα, το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε πολύ καλά και ρίξτε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάστε την επιφάνεια όλη με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήστε τη να κρυώσει για 3-4 ώρες. Αφρατέψτε την κρέμα στο μίξερ (προσθέστε 1-2 κ.σ. γάλα αν χρειαστεί) και βάλτε την σε κορνέ ζαχ/κής.

Για το γαρνίρισμα:
Αποξηραμένα φρούτα, γλυκό κουταλιού βύσσινο, μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο νερό, άχνη ζάχαρη.
Βάλτε λίγη κρέμα σε κάθε σφολιατάκι, γαρνίρετε με τα φρούτα, βάζοντας πάνω τους την αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο ή προσθέστε το γλυκό βύσσινο. Πασπαλίστε τα με άχνη. Τα σφολιατοταρτάκια με αποξηραμένα φρούτα είναι έτοιμα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις