Πεντανόστιμος σπιτικός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος
Πεντανόστιμος σπιτικός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά

2 χοντρές φέτες παστό μπακαλιάρο

Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μπακαλιάρου

Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

15 ml χυμό λεμονιού

3/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

330 ml μπύρα

1 αβγό

Για τη σκορδαλιά:

6-7 πατάτες (περίπου 1 κιλό)

3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1/2 λεμόνι, το χυμό του

1 κ.σ. ξύδι

1 φλυντζάνι ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι


Οδηγίες

1.Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο νερό για να ξαλμυρίσουν. Κάθε 3-4 ώρες αλλάζουμε το νερό.

2.Αφήνουμε τον μπακαλιάρο σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλο το νερό.

3.Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί (μπύρα, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, αβγό) για 1′. Αφήνουμε το κουρκούτι για μισή ώρα στο ψυγείο.

4.Πριν βουτήξουμε τις φέτες μπακαλιάρου στο χυλό τις αλευρώνουμε. Τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά τις βάζουμε μέσα στο κουρκούτι.

5. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε καυτό λάδι.

6.Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ο μπακαλιάρος μας.

7.Μετά το τηγάνισμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.

Για τη σκορδαλιά:

1.Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες.

2.Βράζουμε για 20′ λεπτά σε αλατισμένο νερό.

3.Όπως είναι καυτές, τις τοποθετούμε στο μούλτι με τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το πιπέρι και τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.

4.Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

5.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι.

6.Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη όταν αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.


Πηγή https://www.askitikon.eu/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις