Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού και μουστάρδας

Μανιτάρια
Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού και μουστάρδας

 Υλικά για 4 ατομα ως πρώτο πιάτο ή για 2 ως ελαφρύ γεύμα
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους (2 συσκευασίες των 500γρ)
50γρ βούτυρο φρέσκο αγελάδος ή 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

για τη σάλτσα
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC αέρα ή στους 200 oC αντιστάσεις .
Πλύντε καλά τα μανιτάρια (μην ανησυχείτε, αν είναι φρέσκα δεν απορροφούν νερό!) και στεγνώστε τα με πετσέτα κουζίνας. Απλώστε τα στο ταψί και αλατοπιπερώστε. Εγώ τα μοιράζω σε 2 ταψιά ώστε να έχουν χώρο να ξεροψηθούν και να γίνουν πιο τραγανά.
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτα και σκορπίστε τα σε όλη την επιφάνεια των μανιταριών ή περιχύστε τα με το ελαιόλαδο και απλώστε το καλά με τα χέρια ή με ένα πινέλο.
Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές ροδέλες και βάλτε το πάνε σε κάθε κομμάτι μανιταριού. Πασπαλίστε με τη ρίγανη.
Ψήστε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ωραία. Γυρίστε τα ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Εντωμεταξύ, βάλτε τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Μόλις ετοιμαστούν τα μανιτάρια περιχύστε τα με τη σάλτσα και απολαύστε τα!

Σημείωση: Μπορείτε να τα ψήσετε και με τη σάλτσα, χωρίς όμως να βάλετε το μέλι και το μαϊντανό και χρησιμοποιώντας μόνο το 1 λεμόνι. Ίσως να χρειαστούν περισσότερη ώρα ψήσιμο.



Πηγή https://foodjunkie.eu/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις