Η ιταλική συνταγή για μακαρόνια Μπολονέζ
Η ιταλική συνταγή για μακαρόνια Μπολονέζ |
🍄
Συστατικά4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 καπνιστές μπέικον , ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, ψιλοκομμένα
4 ραβδιά σέλινο , ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα
2 φύλλα δάφνης
500γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κιλό άπαχο κιμά (ή χρησιμοποιήστε μισό βόειο κρέας, μισό χοιρινό κιμά)
6 x 400g κουτάλια ψιλοκομμένες ντομάτες
6 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
4 κουταλιές ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
παρμεζάνα, για σερβίρισμα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε απαλά το μπέικον, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το σκόρδο, τα βότανα, τον κόλπο και τα μανιτάρια και μετά μαγειρέψτε για 2 λεπτά περισσότερο.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί. Τρίψτε σε λίγο κιμά για να καλύψετε το τηγάνι, μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και, στη συνέχεια, ανακατέψτε με το λαχανικό. Συνεχίστε να τηγανίζετε το κιμά σε παρτίδες μέχρι να εξαντληθεί. Συμπληρώστε τις ντομάτες και πουρέ με τον κιμά και το λαχανικό. Ξεπλύνετε τα δοχεία με το κόκκινο κρασί, εάν έχετε λίγο ή με λίγο νερό, στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι με το ξύδι και τη ζάχαρη. Περίοδος γενναιόδωρα και αφήστε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε αργά για 1 ώρα μέχρι να είναι παχύ και παγωμένο και ο κιμάς είναι μαλακός. Σερβίρετε με ζυμαρικά και παρμεζάνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου