Λουκουμάδες

Λουκουμάδες
Λουκουμάδες

 Η συνταγή είναι της Ραφαέλα Ευθυμιάδου. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
220γρ. νερό
12γρ. ζάχαρη
10γρ. μαγιά νωπή
1 βανίλια
30γρ. ηλιέλαιο
2γρ. αλάτι
250γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
Άχνη ζάχαρη
Μέλι ή σοκολάτα για το σερβίρισμα
καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά, η αναλογία είναι 1 προς 3, ξηρής προς νωπή. Δηλαδή 1 γραμμάριο ξηρής μαγιάς ισούται με 3 γραμμάρια νωπής.
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε δυο κουταλιές αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και μετά προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα από πάνω και το αφήνουμε για 40 λεπτά.
Βάζουμε ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε το μείγμα με το χέρι και βάζουμε ένα μπαλάκι σε ένα κουταλάκι το οποίο έχουμε βουτήξει σε ηλιέλαιο για να μην κολλάει. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αφού βάλουμε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα αρχίζουμε και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Τους αφήνουμε περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια τους βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να ρουφήξει το ηλιέλαιο.
Αφού τους φτιάξουμε όλους τους σερβίρουμε ανάλογα με την προτίμηση μας με μέλι, κανέλα και άχνη ή μπορούμε να προσθέσουμε σοκολάτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις