Η συνταγή για Ιταλικό Τιραμισού κόλαση !!!

Τιραμισού
Η συνταγή για Ιταλικό Τιραμισού κόλαση
 

Υλικά
568 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
250γρ τυρί μασκαρπόνε
75 ml κρασί marsala (αν δεν βρείτε προσθέστε γλυκό κρασί)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
300 ml ισχυρός καφές, φτιαγμένος με 2 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ και 300 ml βραστό νερό
175g πακέτο σαβαγιάρ
25g μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κακάο


Οδηγίες
Βάλτε τη κρέμα, τη μασκαρπόνη, τη μαρσάλα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ .
Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν εντελώς η κρέμα και η μασκαρπόνε και να έχουν τη συνοχή της παχιάς σαντιγί.
Ρίξτε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε μερικά από τα σαβαγιάρ κάθε φορά, γυρίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου είναι καλά εμποτισμένα, αλλά όχι υγρό. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά σαβαγιάρ και στη συνέχεια απλώστε πάνω στο μισό από το κρεμώδες μείγμα.
Χρησιμοποιώντας τη χονδρή πλευρά του τρίφτη , τρίψτε το μεγαλύτερο μέρος της κουβερτούρας. Στη συνέχεια επαναλάβετε τα στρώματα (θα πρέπει να καταναλώσετε όλο τον καφέ), τελειώνοντας με την κρεμώδη στρώση.
Καλύψτε και ψύξτε για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Θα διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες.

Για σερβίρισμα, σκονίστε με τη σκόνη κακάου και τρίψτε το υπόλοιπο της σοκολάτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις