Χταποδάκι ξιδάτο
Χταποδάκι ξιδάτο |
Υλικά
4 με 5 κόκκους πιπέρι
1 καρότο
λίγο σέλινο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 και 1/2 φλιτζάνι ξίδι από καλής ποιότητας λευκό κρασί.
Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζετε τα χταποδάκια αφαιρώντας τα μάτια και το δόντι τους. Τα ξεπλένεται με άφθονο νερό και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού το 1/2 φλιτζάνι ξίδι το καρότο και το σέλινο, Αφήνετε τα χταπόδια ν σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν καλά.
Μόλις κρυώσουν τα χωρίζετε από τα πλοκάμια τους ή καλύτερα αν προτιμάτε τα κόβετε σε ροδελίτσες . Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο το υπόλοιπο ξίδι και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 1 μέρα τουλάχιστον να ποτιστούν με το λαδόξιδο και να νοστιμίσουν .
Τα σερβίρετε σε πιατέλα κι αν θέλετε τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .Καλή επιτυχία .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου