ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝ

Τη συνταγή μας πρόσφερε η φίλη μας Μαρία Δόση στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος
Υλικά
150 γρ ασπράδι
200 γρ ζάχαρη
180 γρ πούδρα αμυγδάλου
180 γρ άχνη ζάχαρη
πράσινο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανάμιξης προσθέστε το ασπράδι αυγού και χτυπήστε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαλακή μαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά–κουταλιά καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν η μαρέγκα κάνει σκληρές κορυφές.
Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη σκόνη αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη. Κοσκινίστε το μίγμα αμύγδαλου/άχνης, ώστε να μην χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα κομμάτια, γιατί θα καταστρέψουν τα macarons. Προσθέστε το μισό μίγμα αμυγδάλου/άχνης στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά, ώστε η μαρέγκα να μην χάσει τον όγκο της. Προσθέστε το άλλο μισό του μίγματος αμύγδαλου/άχνης και ανακατέψτε ξανά απαλά. Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχ/κής και ανακατέψτε απαλά έως ότου το μίγμα αποκτήσει πιο ρευστή σύσταση και το χρώμα έχει απλωθεί ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Χρησιμοποιήστε κυκλικά σχέδια κάτω από λαδόκολλα στο ταψί σας για να έχετε καλύτερο έλεγχο με το σχήμα των macarons. Σχηματίστε με το κορνέ το σχήμα του κάθε macaron.
Χτυπήστε το ταψί αρκετές φορές στον πάγκο σας ή με τα χέρια σας, ώστε τα macarons να αποκτήσουν λεία επιφάνεια και για να σκάσουν τυχόν φυσαλίδες αέρα, οι οποίες είναι ο λόγος που σπάνε τα macaron κατά το ψήσιμο!
Αφήστε τα για 60-90 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά τους.
Ελέγξτε τα εάν δεν κολλάνε στα δάχτυλά σας πριν τα βάλετε στο φούρνο. Ψήνουμε τα macarons σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 C στον αέρα για 16-18 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσετε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 μέρος κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά :
2 μέρη κουβερτούρα και λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 1/2 λεπτό.
Ανακατέψτε με σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει για 6-8 ώρες και βάλτε το σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε γενναιόδωρη ποσότητα από την γκανάζ κάτω από κάθε μακαρόν ξεκινώντας από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο.
Διακοσμήστε με ότι ζαχαρωτό θέλετε! Χρησιμοποιείστε άσπρο γλάσο μεσαίας σύστασης για το χιόνι. Δείτε εδώ τη συνταγή για το γλάσο: https://youtu.be/PpGxkzg8bis
Στην κορυφή βάλτε ένα αστέρι από ζαχαρόπαστα.

Τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Μακαρόν είναι έτοιμα!!! Καλά Χριστούγεννα!



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις