Προφιτερόλ Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Προφιτερόλ
Προφιτερόλ Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

  Ας γλυκαθούμε λοιπόν με αυτό το λαχταριστό έλατο, με τα αφράτα σουδάκια, την ντελικάτη κρέμα και την πλούσια σοκολάτα! Η συνταγή είναι της Μαρίας ΔόσηΔημοσιεύτηκε στην ομάδα μας Χρυσός σκούφος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΕΛΑΤΟ
Υλικά για τα σου:
125 ml νερό
125 ml γάλα
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150 γρ αλεύρι
4 αβγά

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι να φτάσουν σε βρασμό και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φύγει η υγρασία από τη ζύμη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζύμη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά για να κρυώσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που δεν σπάει. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και δίνουμε σχήμα στα σουδάκια. Πιέζουμε τις κορυφές με βρεγμένο δάχτυλο και ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε τα σου να κρυώσουν τελείως.

Υλικά για την κρέμα:
1 lt γάλα
200 γρ ζάχαρη
6 κρόκοι
100 γρ κορν φλάουρ
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ βούτυρο

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 900 ml γάλα, τη μισή ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα 100 ml γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κρύα σου με την κρύα κρέμα κάνοντας μια τρύπα στο κάτω μέρος τους.

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί 500 γρ λευκή κουβερτούρα και την βάφουμε πράσινη με τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για το στήσιμο:
Βουτάμε κάθε σουδάκι στην κουβερτούρα και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε μια πιατέλα μέχρι να σχηματιστεί ένα δεντράκι. Περιχύνουμε με την κουβερτούρα.
Για την διακόσμηση:
Φτιάχνουμε με ζαχαρόπαστα το αστέρι, τις μπάλες και τα ζαχαρωτά, τα βάφουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη διαλυμένα σε λίγη βότκα και διακοσμούμε το δέντρο.

Το Προφιτερόλ Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είναι έτοιμο!!! Καλή Χρονιά!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις