Παραδοσιακό γλυκό Πολίτικο Θεσσαλονίκης πεντανόστιμο!
Παραδοσιακό γλυκό Πολίτικο Θεσσαλονίκης πεντανόστιμο! Πολίτικο Θεσσαλονίκης |
Υλικά
2,5 κούπες τσαγιού χοντρό Σιμιγδάλι
2,5 κούπες τσαγιού χοντρό Σιμιγδάλι
1 κούπα Ζάχαρη
300 γραμμάρια Γάλα
1 κουταλιά σούπας Μπέικιν Πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό Σοδα
Μισό κουταλάκι αλεσμένη Μαστίχα
300 γραμμάρια Γάλα
1 κουταλιά σούπας Μπέικιν Πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό Σοδα
Μισό κουταλάκι αλεσμένη Μαστίχα
Σιρόπι
2,5 κούπες τσαγιού Ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού Νερό
1 ξύλο Κανέλα
Μία φλούδα Πορτοκάλι
2,5 κούπες τσαγιού Ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού Νερό
1 ξύλο Κανέλα
Μία φλούδα Πορτοκάλι
Κρέμα
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
600 gr Γάλα
Μπόλικη Κανέλα
Οδηγίες
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι… Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά…. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Σιρόπι
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Κρέμα
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά. Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
600 gr Γάλα
Μπόλικη Κανέλα
Οδηγίες
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι… Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά…. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Σιρόπι
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Κρέμα
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά. Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.
Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου