Κουραμπιέδες με σοκολάτα

 

Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Απο την Μαρίας Πετρίδη

Υλικά (για περίπου 70 κουραμπιεδάκια)
1.200 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. ζάχαρη άχνη (είναι λίγο άγλυκο το μίγμα γιατί θα έρθει μετά η σοκολάτα - αν βάλετε μπίτερ ίσως πρέπει να ανεβάσετε την ποσότητα της ζάχαρης στα 220 γρ.)
600 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. baking powder
λίγη βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml χυμός πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη σοκολάτας.
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ - ό,τι προτιμάτε - σπασμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Χτυπάμε βούτυρο και άχνη ζάχαρη καλά ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τ’ ανακατεύουμε λίγο για να χωνευτούν μεταξύ τους και στη συνέχεια ζυμώνουμε κάμποσα λεπτά το μίγμα ωσότου γίνει ομοιογενές και λείο (δεν θέλουμε να νιώθουμε καθόλου το αλεύρι στα χέρια μας).

Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές ή μεσαίες μπαλίτσες, τις πατικώνουμε λίγο και με τον αντίχειρα κάνουμε μια λακουβίτσα στην κορυφή τους. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό λαδόχαρτο, και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, για 30-40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μόλις ξεκινήσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και απαλά ώσπου το μείγμα να δέσει. Περιμένουμε να φύγει η κάψα (αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία δεν πρέπει ξεπερνά τους 300°C) και στη συνέχεια βουτάμε στη σοκολατένια σάλτσα τα κουραμπιεδάκια ή τα περιχύνουμε με λίγη σοκολάτα, αναλόγως πόσο βουτηγμένα στην αμαρτία τα θέλουμε.


Πηγή Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις