Κέικ γιαουρτιού με γεύση μπισκότου

 

Keik
Κέικ γιαουρτιού με γεύση μπισκότου



Υλικά
    5 Αυγά
– 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– Μια κούπα τσαγιού πλήρες γιαούρτι
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– Μια χούφτα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
– 2 βανίλιες
– Μπισκότα 1 φακελάκι τριμμένο (190 γραμμάρια)

Υλικά για το γλάσο:
– Κατά βούληση κουβερτούρα
– Λίγο βούτυρο
– Λίγο τριμμένο μπισκότο


Οδηγίες
Στην αρχή χτυπάμε καλά τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το γιαούρτι και το κονιάκ ενώ δεν ξεχνάμε να βάλουμε σιγά σιγά το τριμμένο μπισκότο.

Χωρίς να χρησιμοποιούμε το μίξερ, βάζουμε και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σιγά σιγά.

Μέσα στο αλεύρι πρέπει να έχουμε ρίξει πριν το προσθέσουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Αφού ανακατέψουμε το μείγμα μας και γίνει ομογενές το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ.

Ψήνουμε το κέικ μας στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά και γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας και από πάνω με τριμμένο μπισκότο που περίσσεψε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις