Σάλτσα Ντομάτας. Η Τέλεια
Σάλτσα Ντομάτας. Η Τέλεια |
Μια σάλτσα εύκολη, πεντανόστιμη και.... για όλες τις χρήσεις!
Υλικά
120γρ.κρεμμύδι πολτοποιημένο
40γρ. ελαιόλαδο
120γρ. ντομάτα αποφλοιομένη σε καρέ με χυμό
120γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
100γρ. συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας
25γρ. μαύρη ζάχαρη
60γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
150ml ζωμός βοδινού
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό ή 20γρ. Φρέσκα φύλλα (στο τέλος της διαδικασίας το φρέσκο)
1 κ.γ. μπαχάρι λευκό
1 πρέζα garam masala (μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα, προεραιτικό)
1 κ.γ. αλάτι
120γρ. ντομάτα αποφλοιομένη σε καρέ με χυμό
120γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
100γρ. συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας
25γρ. μαύρη ζάχαρη
60γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
150ml ζωμός βοδινού
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό ή 20γρ. Φρέσκα φύλλα (στο τέλος της διαδικασίας το φρέσκο)
1 κ.γ. μπαχάρι λευκό
1 πρέζα garam masala (μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα, προεραιτικό)
1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, πουμαρό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, πουμαρό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου