Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες

 

Οι πιό αφράτοι κουραμπιέδες
 Οι πιό αφράτοι κουραμπιέδες


Υλικά

240γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 1 ώρα και 82% λιπαρά
(μην χρησιμοποιείτε μαργαρίνη ή παρασκευάσματα βουτύρου soft, ο κουραμπιές γίνεται μόνο με βούτυρο!!!!)
65γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας ή κατσικίσιο
½ κ.γ. βανίλια Μαδαγασκάρης τριμμένη
(θα τη βρείτε σε μπαχαροπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Μην βάλετε άλλη βανίλια. Δοκιμάστε τη συνταγή με αυτή και θα με θυμηθείτε!)
500γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
30γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
30γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5-6 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και είναι άπαιχτο το άρωμά του! Είναι οικονομικό επίσης!)
80γρ. αμύγδαλο λευκό κοπανισμένο

50ml ροδόνερο
200γρ. άχνη ζάχαρη )



Οδηγίες
Βάζουμε σε μια σακούλα κουζίνας τα αμύγδαλα και τα κοπανάμε πάνω στο ξύλο κουζίνας με τον πλάστη ενόσω βρίσκονται στη σακούλα. Έτσι τα χοντροκοπανάμε χωρίς να τα κάνουμε πούδρα.
Αφήνουμε τα δύο βούτυρα εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά, ιδανικά 1 ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο τα 2 βούτυρα να αφρατέψουν. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι στα βούτυρα και χτυπάμε πάντα με το γάντζο. Τέλος ρίχνουμε και το άρωμα αμυγδάλου και τα χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα και αναμειγνύουμε καλά.

Η ζύμη που θα έχουμε θα είναι ψιχουλιαστή τόσο που θα νομίζουμε βλέποντάς την πως δεν θα μπορέσουμε να της δώσουμε σχήμα. Αυτό θα γίνει όταν αρχίσουμε να πλάθουμε με τη θερμοκρασία των χεριών μας. Φτιάχνουμε στο σχήμα που μας αρέσουν και φροντίζουμε να είναι περίπου κάθε μπουκιά στα 15 γραμμάρια. Αυτό γιατί ο κουραμπιές είναι εύκολο να τον φάμε όταν είναι μπουκίτσες και να μην λερωθούμε άχαρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 160ο C (ιδανικά θα είναι σε φούρνο με αέρα και κάτω αντίσταση, αλλιώς βάζουμε πάνω – κάτω αντιστάσεις). Μην αφήσετε παραπάνω θα ξεροψηθούν πολύ και θα είναι ενοχλητική η υφή τους.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ψεκάζουμε λίγους λίγους με το ροδόνερο. Μετά τους ρολάρουμε σε ένα ταψάκι με τη ζάχαρη άχνη… απολαμβάνουμε!




Πηγή https://48foodstreet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις