Κροκέτες Τυριών

Κροκέτες Τυριών
Κροκέτες Τυριών

Τραγανές μπουκιές τυριών που δεν μπορείς να τους αντισταθείς!
Υλικά
(Θα χρειαστούμε 2 θήκες για παγάκια με στρογγυλές υποδοχές.)
250 γρ Κατσικίσιο τυρί
250 γρ. φέτα
130 γρ. πατατάλευρο
200 γρ. γαλέτα τριμμένη
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
ρίγανη
λάδι για το τηγάνι

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε τα δυο τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν καλά και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη. Τοποθετούμε το μείγμα στην πρώτη παγοθήκη βάζοντας αρκετό από αυτό. Μετά τοποθετούμε τη δεύτερη παγοθήκη εφαπτόμενη στην πρώτη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις μικρές τέλειες μπάλες τυριών.

Αφήνουμε στην κατάψυξη περίπου για 1 ώρα.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ και πλατύ μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το πατατάλευρο με τη γαλέτα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τις μπάλες τυριών και αν δυσκολευόμαστε να τις αφαιρέσουμε από τις παγοθήκες τις αφήνουμε για 5’ σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτάμε μία μία τις μπάλες τυριών πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα της γαλέτας. Τηγανίζουμε σε φριτέζα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, βάζοντας λίγες κροκέτες κάθε φορά. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.


ΤΙΠ: Οι μπάλες τυριών για τις κροκέτες μπορούν να προετοιμάζονται πολύ πριν την κατανάλωση και να διατηρούνται στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορούμε κάθε στιγμή να έχουμε κροκέτες τυριών χωρίς το χρόνο αναμονής.

 

Πηγή https://48foodstreet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις