Κοτόπουλο Σε Σως Μπύρας

Κοτόπουλο Σε Σως Μπύρας
Κοτόπουλο Σε Σως Μπύρας 

Υλικά
600γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου (περίπου 2 φιλέτα κομμένο σε μπουκιές)
1 κουτάκι μπύρα
2 κ.σ. Βούτυρο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
250γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια portobello
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. Ρίγανη, ½ πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι


Οδηγίες

Σε τηγάνι ή σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα 6-8’. Τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 3΄.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με μπύρα. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και το αφήνουμε περίπου 10΄μέχρι να πιεί όλη την μπύρα και να μείνει με το υγρά που θα απομείνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια σοτέ.
Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

https://48foodstreet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις