Κροκέτες Πατάτας Με Μοτσαρέλα Και Προσούτο

 



Κροκέτες Πατάτας Με Μοτσαρέλα Και Προσούτο
Κροκέτες Πατάτας Με Μοτσαρέλα Και Προσούτο


Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό πατάτες
1 αβγό
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2γρ. μοσχοκάρυδο
3γρ. αλάτι
1 γραμμάριο πιπέρι
250γρ. μοτσαρέλα
120γρ. προσούτο
40γρ. τσάιβς (σχοινόπρασο)

Υλικά για το πανάρισμα
3 μέτρια αβγά
250γρ. τριμμένη φρυγανιά

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Οδηγίες
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις ξεφλουδίζουμε εύκολα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Περνάμε τις πατάτες από τον μύλο λαχανικών. Χτυπάμε το αβγό και το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας. Ρίχνουμε στο μείγμα και την τριμμένη παρμεζάνα και τα τσάιβς και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά δημιουργώντας ένα είδος ζύμης.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε με ένα κομμάτι προσούτο. Ανοίγουμε μικρή ποσότητα της ζύμης μέσα στο χέρι μας, τοποθετούμε στο κέντρο το προσούτο με την μοτσαρέλα και κλείνουμε γύρω τους δημιουργώντας ένα κεφτεδάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά. Σε ένα ευρύ σκεύος βάζουμε τη φρυγανιά. Περνάμε μία μία τις κροκέτες πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου να σταθούν οι κροκέτες.
Μπορούμε σε αυτό το σημείο να καταψύξουμε τις κροκέτες και να τις τηγανίσουμε όποτε θέλουμε χωρίς να τις ξεπαγώσουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις κροκέτες για να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις