Η αυθεντική Καρμπονάρα

Η αυθεντική Καρμπονάρα
Η αυθεντική Καρμπονάρα

Η αυθεντική καρμπονάρα δεν κολυμπάει στην κρέμα γάλακτος και είναι νόστιμη και φινετσάτη. Φτιάξτε την κλασσική καρμπονάρα που εκτός από γευστική είναι από τις πιο εύκολες μακαρονάδες.


Υλικά
400γρ. σπαγγέτι(Εμείς χρησιμοποιούμε Νο 7, εσείς βάλτε όποιο θέλετε)
150 γρ. μπέικον Κομμένα
3 κρόκοι αβγών & 1 ολόκληρο
100 gr. πεκορίνο τριμμένο
20ml παρθένο ελαιόλαδο (4κ.σ.)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τον αβγοδάρτη, προσθέτοντας 1 πρέζα αλάτι, μια πρέζα από το πεκορίνο και λίγο μοσχοκάρυδο. Κόβουμε το μπέικον ή την πανσέτα σε κύβους και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Το μπέικον πρέπει να σιγο-σωταριστεί.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, όσα λεπτά αναφέρονται στη κάθε συσκευασία ώστε να μείνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και δεν τα κρυώνουμε ποτέ με κρύο νερό.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με το μπέικον ή τη pancetta, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Όσο το σκεύος είναι ζεστό ρίχνουμε το μείγμα αβγών στα σπαγγέτι και προσθέτουμε από τα νερό που έβρασαν, περίπου μια μεγάλη κουτάλα. Έτσι τα αβγά μαγειρεύονται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποστειρωθούν, χωρίς να σφίξουν και να έχουμε το αποτέλεσμα ομελέτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε αμέσως αφού πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις