Αραμπιάτα (Fusilli All’ Arabbiata)

Αραμπιάτα (Fusilli All’ Arabbiata)
Αραμπιάτα (Fusilli All’ Arabbiata)


Υλικά
 500γρ. ζυμαρικά φουζίλι ή πέννες
3 Ντομάτες αποφλοιομένες
80γρ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πελτέ
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
60ml κρασί κόκκινο
120γρ. πεκορίνο τριμμένο
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (chili) – μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1κ.γ. πάπρικα καυτερή
Αλάτι & Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
Για να ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις βυθίζουμε για 15’’ σε νερό που βράζει. Αμέσως μετά κάνοντας μια μικρή τομή στο φλοιό της ξεφλουδίζουμε πανεύκολα. Τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, λίγο μετά το σκόρδο και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε με κλειστό καπάκι να δέσει η σάλτσα για 15 λεπτά περίπου.
Βράζουμε σε μπόλικο νερό, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλάτι τα φουζίλι για 6 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 1 κούπα από το ζουμί τους. Μέσα στην μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα φουζίλι και το ζουμί και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Κρατάμε τα ζυμαρικά al dente. Προσθέτουμε το μισό πεκορίνο σε αυτή τη φάση και το υπόλοιπο θα το ρίξουμε στο σερβίρισμα, από λίγο σε κάθε πιάτο.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειάζεται διορθώνουμε. Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο πεκορίνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις