Συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις
Συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις
 

Υλικά
 για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

 για τη γέμιση:
1 κιλό πράσα
1/2 κιλό γάλα
1 κιλό αλεύρι
1/2 κιλό τυρί φέτα
3 κουτ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό


Οδηγίες
Σοτάρουμε ελαφρώς τα πράσα σε ελαιόλαδο.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τη φέτα, το βούτυρο , 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για να σφίξει το μείγμα μας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα και να πήξει για περίπου 5-7 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και πλάθω ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
Το χωρίζω σε 20 ή 12 μπαλάκια, ότι με βολεύει. Όσο περισσότερο ανοίξεις το φύλλο και το κάνεις λεπτό, τόσο τραγανή θα γίνει η πίτα. Δεν πειράζει αν σκίζονται σε κάποια σημεία.
Ανοίγω ένα ένα τα φύλλα και τα αλείφω με λίγο λάδι, είτε σπορέλαιο είτε ελαιόλαδο. Αν δω ότι κολλάνε, ρίχνω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι.
Βάζω τα μισά από κάτω, αφού τα ανοίξω στο μέγεθος του ταψιού και ρίχνω από πάνω τη γέμιση.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνω από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο γάλα για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
Ψήνω την πρασόπιτα για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.

Πηγή: https://www.ediva.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις