ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ |
Τούρτα με σαβαγιάρ βουτηγμένα στο κακάο με γέμιση κρέμα με μερέντα και επικάλυψη λευκή με τριμμένη σοκολάτα η τρούφα η καβουρδισμένο αμύγδαλο
Συστατικά
24 σαβουαγιάρ ζαχαροπλαστείου
2 κουτιά τενεκεδένια μορφατ η ερμολ κρύα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μικρή μερέντα
2 βανιλέτες
2 ποτήρια κακάο βρασμένο που θα φτιάξουμε με 4 κουταλιές κακάο και με 4 κουταλιές ζάχαρη που μόλις κρυώσει θα ρίξουμε 1 βανίλια και λίγες σταγόνες λικέρ.
Οδηγίες
Χτυπάμε τα μόρφατ δυνατά να αφρατέψει με το ζαχαρούχο και την 1 βανίλια.
Κρατάμε το 1/3 από την κρέμα σε μπολ στο ψυγείο, και στην υπόλοιπη ρίχνουμε την μερέντα και χτυπάμε καλά.
Βουτάμε τα σαβαγιαρ για δευτερόλεπτα στο κακάο και τα στρώνουμε σε φόρμα σπαστή η σε τάπερ τετράγωνο που να κλείνει με καπάκι, ρίχνουμε την μίση κρέμα μερέντας μετά τα σαβαγιάρ πάλι βουτηγμένα μέσα στο κακάο την υπόλοιπη κρέμα μερέντας και τέλος κάνουμε επικάλυψη με την την λευκή κρέμα που έχουμε στο ψυγείο είτε στρώνοντας με σπάτουλα είτε με κορνέ
Πηγή https://syntages-matinas.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου