Σουλτανίνα Γλυκό Του Κουταλιού .
Η συνταγή είναι από τον Γιάννης Αραμπατζής
Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Διαφορετική εκτέλεση αυτή τη φορά από το βιβλίο Χρυσή Κουζίνα του 1973
Υλικά
1,25 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
2 κάψουλες βανίλια
1,25 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
2 κάψουλες βανίλια
Εκτέλεση
Διαλέγουμε σουλτανίνα σκληρή και χονδρή
Την καθαρίζουμε καλά από τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένες ρώγες και την πλένουμε με άφθονο νερό.
Την αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει και ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Αφού βράσει και δέσει σε πυκνό σιρόπι, αποσύρουμε από το μάτι ,το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ρίχνουμε μέσα τη σουλτανίνα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί, και όταν δέσει το γλυκό προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.
Αφού πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακινώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε ζεστό το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά.
Διαλέγουμε σουλτανίνα σκληρή και χονδρή
Την καθαρίζουμε καλά από τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένες ρώγες και την πλένουμε με άφθονο νερό.
Την αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει και ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Αφού βράσει και δέσει σε πυκνό σιρόπι, αποσύρουμε από το μάτι ,το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ρίχνουμε μέσα τη σουλτανίνα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί, και όταν δέσει το γλυκό προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.
Αφού πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακινώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε ζεστό το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά.
ΣΗΜ:Πρέπει να βράσουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να δέσει γρήγορα και να διατηρήσει το χρώμα του.Αν το δέσουμε σε σιγανή ή μέτρια φωτιά θα σκουρήνει
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου