Κέζεκουχεν: Παραδοσιακό Γερμανικό γλυκό με γιαούρτι!

Κέζεκουχεν: Παραδοσιακό Γερμανικό γλυκό με γιαούρτι!

 Όσοι Έλληνες ξέρουμε από την άλλη και το έχουν δοκιμάσει, έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. Είναι ελαφρύ στην γεύση και μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με τον καφέ, για πρωινό ή να το δώσετε στα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο! Είναι ιδιαίτερο και αν το φτιάξετε μια φορά, σίγουρα θα θελήσετε να το ξαναφτιάξετε.


Υλικά
Αλευρι 350 γρ
Ζαχαρη 150 γρ
Βουτυρο 150 γρ
Αυγα 2
Μπέικιν Πάουντερ 1 φακ
Βανίλια 2
Ζάχαρη Άχνη Για το πασπάλισμα

Για την γέμιση
Γιαουρτι 1 κιλό στραγγιστό πλήρες
Ζαχαρη 250 γρ
Άνθος Αραβοσίτου 2 φακ κρέμα με γεύση βανίλια
Γάλα 150 ml
Λεμονι 1 + το ξύσμα
Αυγα 2



Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Τα ζυμώνουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια διαιρούμενη φόρμα 28 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαινά με το μείγμα της ζύμης μας.

Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, την ζάχαρη, την κρέμα άνθος αραβοσίτου,το γάλα, το λεμόνι και το ξύσμα του λεμονιού και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν χυλός.

Ρίχνουμε την γέμισή μας πάνω στην ζύμη που έχουμε βάλει στην φόρμα. Ψήνουμε το Κέζεκουχεν σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το αφαιρούμε από την φόρμα. Μόλις κρυώσει, το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις