Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας
400 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό)
250 γραμμάρια Βιτάμ soft
250 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
220 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη
5 μέτρια αυγά
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο (σε σκόνη)
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml νερό
1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει και αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα-μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-55 λεπτά περίπου.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Τέλος, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ χλιαρή, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου