Καλτσόνε σοκολάτας

Καλτσόνε σοκολάτας
Καλτσόνε σοκολάτας

Υλικά Συνταγής

1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1-2 πρέζες ζάχαρη

Για τη γέμιση
2 γεμάτη κ.σ πραλινα
1 γεμάτη κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουρντούκια
300 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)

Για το σερβίρισμα
λίγη λιωμένη σοκολάτα
λίγα σπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Για το εύκολο και γρήγορο γλυκό καλτσόνε σοκολάτας με έτοιμη ζύμη, αφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.


Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.

Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς C, στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Στη μισή πλευρά της ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.

Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη. Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση. Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας. Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ακουμπάμε σε ταψάκι.

Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις