Γλυκό του κουταλιού Μήλο


Δημοσιεύτηκε από τον Γιάννης Αραμπατζής  Στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Αυτό το βιβλίο τελικά η χρυσή κουζίνα αποδεικνύεται θαυματουργό.

Οι μόνες αλλαγές που έκανα ήταν ότι παρέλειψα τη γλυκόζη και πρόσθεσα χυμό από ένα λεμόνι, καθώς και οι βανίλιες γιατί το μήλο έδωσε και όσο θα σιτεύει μέσα στο βάζο θα δίνει τη δική του γεύση

Υλικά

1 1/4 του κιλού μήλα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.

1 λεμόνι τον χυμό του.

Εκτέλεση
Διαλέγουμε μήλα μέτρια στο μέγεθος και όχι πολύ ώριμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα και με ένα μυτερό μαχαιράκι το σκάβουμε λίγο από τη βάση ν' αφαιρεθούν τα κουκούτσια και να σχηματισθεί στο κέντρο τους μια μικρή τρύπα.
Τα ρίχνουμε σε μια μικρή λεκάνη με κρύο νερό ,όπου μέσα έχουμε στύψει το χυμό από λεμόνι,για να μη μαυρίσουν.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα μήλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι μας .Ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.  Αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά
Αφήνουμε λίγο να μισοκρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που βιδώνουν καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις