Εύκολα φουρνιστά σοκολατένια λαχταριστά Donuts
Εύκολα φουρνιστά σοκολατένια λαχταριστά Donuts |
Μια συνταγή της Christ Athina
Το αγαπημένο γλυκό των παιδιών
Μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά εξασκούν δεξιότητες οπτικοκινητικού συντονισμού, λεπτής κίνησης, μαθαίνουν να εκτελούν ακολουθία οδηγιών ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αισθητηριακή ολοκλήρωση μέσω της αφής, της γεύσης και της όσφρησης.
Υλικά: (για 12 donuts)2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/2 κουταλιές του γλυκού Baking Powder
1/4 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3/4 του φλιτζανιού ξινόγαλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
100 γρ κομματάκια σοκολάτας
1 κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στεγνά υλικά. (το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι)
Ρίχνουμε το ξυνόγαλα, τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες για donuts.
Αν δεν χρησιμοποιήσετε σιλικόνης , βουτυρώστε τις.
Γεμίζετε τα 3/4 της θήκης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κορνέ για ίση ποσότητα,σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε τα donuts να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα κρύα donuts μέσα. (προτίμηση μόνο σε κουβερτούρα,όχι γλάσο.Για να σταθεροποιηθεί και να σκληρύνει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα!
(Τα donuts φούρνου μοιάζουν με κεκάκια και είναι πιο υγιεινά,διότι δεν κολυμπάνε στο λάδι)
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στεγνά υλικά. (το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι)
Ρίχνουμε το ξυνόγαλα, τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες για donuts.
Αν δεν χρησιμοποιήσετε σιλικόνης , βουτυρώστε τις.
Γεμίζετε τα 3/4 της θήκης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κορνέ για ίση ποσότητα,σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε τα donuts να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα κρύα donuts μέσα. (προτίμηση μόνο σε κουβερτούρα,όχι γλάσο.Για να σταθεροποιηθεί και να σκληρύνει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα!
(Τα donuts φούρνου μοιάζουν με κεκάκια και είναι πιο υγιεινά,διότι δεν κολυμπάνε στο λάδι)
Πηγή:https:/Xrysos.skoufos
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου