Uzbekistan pilaf, Ουζμπεκιστάν πιλάφι

Uzbekistan pilaf, Ουζμπεκιστάν πιλάφι
Uzbekistan pilaf, Ουζμπεκιστάν πιλάφι
Αυτό το ρύζι, γεννήθηκε στην ιστορική πόλη του Ουζμπεκιστάν, Buraha, κατάφερε να επιβιώσει στα τραπέζια μας με την αμετάβλητη γεύση του για 2.500 χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι ανάλογα με την περιοχή όπου κατασκευάζεται και τα υλικά που προστίθενται.

Οι άνδρες και οι γυναίκες ξέρουν να μαγειρεύουν αυτό το πιλάφι στο Ουζμπεκιστάν. Όταν οι επισκέπτες έρχονται στο σπίτι, ο άντρας του σπιτιού κάνει πάντα πιλάφι.

Ελάτε να δοκιμάσετε ένα τόσο πολύτιμο πιάτο με τη συνταγή μας.

Υλικά
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια ρύζι
3 τριμμένα καρότα
350 γραμμάρια βοδινού σε κύβους
1-2 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3,5 ποτήρια νερό

Οδηγίες
Βάλτε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για ένα δάχτυλο πάνω από την κορυφή.
Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τηγανίστε μέχρι να καραμελωθούν ελαφρά.
Προσθέστε το κομμένο κρέας στο ταψί και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό κλείνοντας το καπάκι.
Αφού  ψηθεί το κρέας, προσθέστε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε. Όταν τα καρότα είναι μαλακά, προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
Αφού τοποθετήσετε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, βάλτε 1 κεφαλή σκόρδου στη μέση του ρυζιού, πιέστε ελαφρά, προσθέστε ζεστό νερό και κλείστε το καπάκι.
Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά, 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ξεκουραστείτε για 15 λεπτά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις