ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ |
Υλικά
500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
75 γρ. Βούτυρο
3 κουταλιές μελάσα σταφυλιών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 ποτήρια νερό
Φρέσκια μέντα αμπελώνα
Οδηγίες
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Όταν λιώσει, προσθέστε τα κομμάτια κρέατος και τσιγαρίστε τα σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρέστε το κρέας από το λάδι και τηγανίστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι για 4-5 λεπτά.
Όταν τα κρεμμύδια γίνουν ροζ, προσθέστε το κρέας και το λάδι στην κατσαρόλα. Βάλτε αρκετό νερό για να περάσετε 2-3 cm πάνω από το κρέας. Προσθέστε τη μελάσα και το αλάτι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος, χωρίς να κλείσετε το καπάκι.
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν μαγειρεμένο, προσθέστε μπαχάρι, μαύρο πιπέρι και κανέλα και ανακατέψτε. Όταν το νερό πυκνώνει και γίνεται σάλτσα, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Ρίξτε ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας στην κορυφή και σερβίρετε με πιλάφι ρυζιού.
Καλή όρεξη...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου