Το πιο αφράτο μοναδικό παντεσπάνι


Υλικά
5 αυγά

150 γρ.ζάχαρη

150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ

.Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν.

Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 20-25λεπτά περίπου στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ”ΚΑΤΣΕΙ”ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!).Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονοτό μαχαίρι.
Είναι ιδανικό για τούρτες, γιατί είναι αφράτο,”σφουγγαράτο” που και να μην το σιροπιάσετε, ρουφάει όλη την υγρασία από τη γέμιση της τούρτας και είναι κι έτσι τέλειο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις