Τας κεμπάπ - Από την πόλη
Τας κεμπάπ - Από την πόλη |
ΥΛΙΚΑ
Μοσχάρι 1 κιλό (νουά, κιλότο ή ελιά)
Κρεμμύδια 1/2 κιλό…και βάλεΕλαιόλαδο 250 γρ.
Ντομάτες(ώριμες) 4-5 τεμ.(και λίγο πελτέ για να δώσει χρώμα)
Κόκκινο κρασί ημίγλυκο 1/2 ποτήρι του νερού
Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
2 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
1/4 κουταλάκι κύμινο
Μπαχάρι 6 κόκκους
1/4 κουταλάκι κανέλα
ένα κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Νερό 2 ποτήρια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Πώς το κάνουμε:
Οδηγίες
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες,το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε με λίγο πελτέ στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, το μπαχάρι ,τη κανέλα,τη ρίγανη, τη δάφνη, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή με μακαρόνια …ή με ότι άλλο προτιμάτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
Τη ζάχαρη την βάζουμε εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γλυκές
Μην φοβηθείτε τα μπαχαρικά ,θα δώσουν στον ουρανίσκο σας μια διαφορετική γεύση!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου