Ριγανάτη κοτόπιτα
2 στήθη κοτόπουλο
2 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ φλ. γάλα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι ζωμό σε κόκκους
5 μανιτάρια
ρίγανη
10-12 φύλλα κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Αφού μισοψηθούν προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη, το ζωμό και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η μπεσαμέλ και να γίνει ένα συμπαγές μίγμα.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διάμετρου 24εκ. και βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, το μισό να είναι κρεμασμένο απέξω από το ταψί.
Λαδώνουμε και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο.
Βάζουμε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ξεκινάμε ένα-ένα να γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα σκεπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το εσωτερικό.
Λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’-35’ περίπου, εξαρτάται φυσικά από το φούρνο του καθενός
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου