ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ
Τα κολοκυθάκια, ένα από τα πιο αθώα καλοκαιρινά λαχανικά, είναι απαραίτητο στις λίστες διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο, το οποίο μπορείτε να πάρετε την ίδια γεύση χρησιμοποιώντας πλιγούρι αντί για ρύζι, μαζί με γιαούρτι και άνηθο ...

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια 
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 λίτρο νερού
Για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο

Οδηγίες

  1. Πλύνετε τα κολοκυθάκια σε άφθονο νερό και κόψτε τα σε λωρίδες μέτριες
  2. Κόψτε το αποφλοιωμένο κρεμμύδι σε μικρούς κύβους . 
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 
  4. Κόψτε την αποφλοιωμένη ντομάτα σε μικρούς κύβους.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με μεγάλο πυθμένα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνει ανοιχτό χρώμα.
  6. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Πάρτε τα 
  8. κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε.
  9.  Προσθέστε το νερό και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα που έχετε καλύψει. Όταν το ρύζι ανοίξει και απορροφά την περίσσεια νερού, αφαιρέστε το από τη σόμπα.
  10. Σερβίρετε το πιάτο  σε θερμοκρασία δωματίου με γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή όρεξη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις