Φραγκόσυκα Μαρμελάδα

Φραγκόσυκα Μαρμελάδα
Φραγκόσυκα Μαρμελάδα]
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρής σάρκας φραγκόσυκα
1 ποτήρι νερό
Χυμός από ένα λεμόνι
400 γρ ζάχαρη
50 γραμμάρια πηκτίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φραγκόσυκα. Προσοχή μην έχουμε δράματα με τ’ αγκάθια.
Μπορούμε να τα βάλουμε από το βράδυ μέσα σε κρύο νερό για να φύγουν τ αγκάθια ευκολότερα
Κόβουμε το φρούτο σε μικρά κυβάκια (αρχικά σε ροδέλες του ενός εκατοστού και κατόπιν κάθε ροδέλα στα τέσσερα.
Ρίχνουμε τα κυβάκια σε κατσαρόλα προσθέτουμε το ποτήρι με το νερό και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν και διαλυθούν τα κομματάκια του φρούτου(10 λεπτά περίπου). Τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνούμε από τον μύλο των λαχανικών ή ένα σουρωτήρι ,για να κρατήσουμε τα άπειρα σποράκια.
Ξαναβάζουμε τον πολτό των φρούτων πίσω στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και μόλις ξεκινήσει και βράζει προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.Εάν χρειασθεί ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Βράζουμε για 15-20 λεπτά( προσωπικά προτείνω 10 το πολύ 12 λεπτά εάν είναι πολύ ώριμα,την ποσότητα της μαρμελάδας, το πόσο πηκτός είναι ο πολτός και πόσο σποριασμενα είναι).
Πριν το τέλος προσθέτουμε και τη πηκτίνη,βράζουμε ένα πεντάλεπτο ακόμη,σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα,σφραγίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα για να πετύχουμε την κονσερβοποίηση.

Πηγή

Χρυσός σκούφος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις