ΝΤΑΝΑ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ
Το stroganoff χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και είναι ένα ρωσικό πιάτο που έγινε δημοφιλές στα κινέζικα εστιατόρια μετά την πτώση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Σε γενικές γραμμές, αυτό το πιάτο smetana πρέπει να έχει ανοίξει τις μυστικές πόρτες των παγκοσμίως γνωστών λιχουδιών. Το Smetana είναι ένα από τα ονόματα για πολλές ξινές κρέμες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται από βαριά κρέμα. Σε αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήσαμε την πλησιέστερη γεύση, την κρέμα.
Υλικά
800 γρ. Μοσχάρι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
200 ml κρέμας
10 μανιτάρια
5 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια θερμαινόμενη μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μπριζόλα ζουλιέν και γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε λίγο τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τη μουστάρδα Ντιζόν και 2 ποτήρια νερό, καλύψτε και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το κρέας είναι μαλακό και το νερό απορροφάται λίγο, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα τουρσιά.
Αφού σοταριστούν τα λαχανικά, προσθέστε την κρέμα και το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερό και μαγειρέψτε για περίπου 10 ακόμη λεπτά μέχρι να γίνει παχιά σάλτσα.
Αφού δέσετε τη σάλτσα σας με βούτυρο, βγάλτε τη από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστή.
Καλή όρεξη...
800 γρ. Μοσχάρι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
200 ml κρέμας
10 μανιτάρια
5 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια θερμαινόμενη μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μπριζόλα ζουλιέν και γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε λίγο τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τη μουστάρδα Ντιζόν και 2 ποτήρια νερό, καλύψτε και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το κρέας είναι μαλακό και το νερό απορροφάται λίγο, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα τουρσιά.
Αφού σοταριστούν τα λαχανικά, προσθέστε την κρέμα και το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερό και μαγειρέψτε για περίπου 10 ακόμη λεπτά μέχρι να γίνει παχιά σάλτσα.
Αφού δέσετε τη σάλτσα σας με βούτυρο, βγάλτε τη από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστή.
Καλή όρεξη...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου