ΑΕΡΙΝΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά
6 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
220 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμ. κακάο
200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες παγωμένες
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι

Οδηγίες
Για το παντεσπάνι σοκολάτας, όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας που πρέπει να είναι κρύες. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ. Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5′. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.


Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.

Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20′. Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις