Σταφύλι Γλυκό Του Κουταλιού .
Σταφύλι Γλυκό Του Κουταλιού . |
Από τον Γιάννη Αραμπατζή
Δημοσιέυτηκε στην ομάδα ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣΥλικά
1 κιλό σταφύλια,οι ρώγες
500 γρμ ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τις ρώγες από τα κοτσάνια.
Τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε τυχόν χαλασμένες ρώγες ή φυλλαράκια.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία,για 10 λεπτά,κουνώντας παράλληλα την κατσαρόλα,ώστε να μη κολλήσει το γλυκό,αλλά και για να πάνε τα υλικά παντού.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά.
Πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι.
Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας.
Μπορούμε να χωρίσουμε την εκτέλεση σε δύο φάσεις.Να βράσουμε το γλυκό για 10 λεπτά και να το αφήσουμε να σταθεί για ένα 24ωρο και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
Αφαιρούμε τις ρώγες από τα κοτσάνια.
Τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε τυχόν χαλασμένες ρώγες ή φυλλαράκια.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία,για 10 λεπτά,κουνώντας παράλληλα την κατσαρόλα,ώστε να μη κολλήσει το γλυκό,αλλά και για να πάνε τα υλικά παντού.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά.
Πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι.
Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας.
Μπορούμε να χωρίσουμε την εκτέλεση σε δύο φάσεις.Να βράσουμε το γλυκό για 10 λεπτά και να το αφήσουμε να σταθεί για ένα 24ωρο και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου