Το κλασικό Σπετσοφάι

Το κλασικό Σπετσοφάι
Το κλασικό Σπετσοφάι

Υλικά

2 χωριάτικα λουκάνικα
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κόκκινες
1 κρεμμύδι
1/2 σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Λίγο λάδι
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Βεβαίως τα κόβουμε και σε ό,τι άλλο σχήμα μας αρέσει.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο αν βάλουμε και τις πιπεριές.
Όταν τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε την σάλτσα από τις ντομάτες, τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα πάλι μέσα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά (μισή ήταν για μένα εντάξει).

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει το ζουμάκι.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή
Κλεοπάτρα Καραγιαννάκη

¨https://cookpad.com/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις