ΛΑΒΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΌΛΑΣΗ

ΛΑΒΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΌΛΑΣΗ
ΛΑΒΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΌΛΑΣΗ
Υλικά
180 γρ. σοκολάτα,
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο,
4 αβγά,
½ φλ. ζάχαρη,
¼ φλ. αλεύρι κοσκινισμένο.

Οδηγίες
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί:
Βάζετε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά με μπόλικο νερό και από πάνω τοποθετείτε ένα άλλο κατσαρολάκι (να μην αγγίζει το νερό).
Βάζετε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Βουτυρώνετε ελαφρώς 8 μπολάκια των 175 ml και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 8-10 λεπτά, μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
Ανακατεύετε μέσα το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Το μοιράζετε στα μπολάκια και τα βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για 16 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί η επιφάνειά του, να γίνει κέικ.
Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζετε σ’ ένα πιάτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις