Σπανακόπιττα Χωρίς Φύλλο
Από τον Γιάννη Αραμπατζή
500 γρ σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 3 /4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
250 γρ τυρί φέτα
1 ματσάκι άνηθο,2 -3 χούφτες γεμάτες μαϊντανό,
250 ml νερό
Αλάτι,πιπέρι ,ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και σε μια λεκανίτσα η μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο,τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες,τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ,αλάτι,πιπέρι,λάδι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια ,την προσθέτουμε στα λαχανικά,ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,σπάμε και τα αυγά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το νερό,αλάτι,πιπέρι και λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αναδευτήρα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το αλεύρι να γίνει ένα και μην υπάρχουν σβόλοι στις άκρες.
Θέλουμε τη ζύμη μας ούτε πολλή σφιχτή αλλά ούτε και πολλή νερουλή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι την μισή περίπου ζύμη στον πάτο.
Προσθέτουμε την γέμιση στη συνέχεια και αφού προσθέσουμε λίγο νεράκι (περίπου μισό ποτήρι του κρασιού) ανακατεύουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη από πάνω ώστε να καλύψει τη γέμιση.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα ,μέχρι να πάρει χρώμα ·
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και σε μια λεκανίτσα η μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο,τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες,τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ,αλάτι,πιπέρι,λάδι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια ,την προσθέτουμε στα λαχανικά,ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,σπάμε και τα αυγά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το νερό,αλάτι,πιπέρι και λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αναδευτήρα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το αλεύρι να γίνει ένα και μην υπάρχουν σβόλοι στις άκρες.
Θέλουμε τη ζύμη μας ούτε πολλή σφιχτή αλλά ούτε και πολλή νερουλή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι την μισή περίπου ζύμη στον πάτο.
Προσθέτουμε την γέμιση στη συνέχεια και αφού προσθέσουμε λίγο νεράκι (περίπου μισό ποτήρι του κρασιού) ανακατεύουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη από πάνω ώστε να καλύψει τη γέμιση.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα ,μέχρι να πάρει χρώμα ·
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου