Σιροπιαστό κέικ με φιστίκια Αιγίνης & ελαιόλαδο του Στέλιου Παρλιάρου

Σιροπιαστό κέικ με φιστίκια Αιγίνης & ελαιόλαδο του Στέλιου Παρλιάρου
Σιροπιαστό κέικ με φιστίκια Αιγίνης & ελαιόλαδο του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. άχνη ζάχαρη
3 γρ. μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ελαιόλαδο
3 τεμ. αυγά
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα σε σκόνη
1/2 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα
Σιρόπι
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε επίσης τα φιστίκια Αιγίνης και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη (ή λαδωμένη) και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 22 x 11 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά το κέικ· αν βγαίνει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο, ενώ αν βγαίνει λερωμένο, χρειάζεται λίγο ψήσιμο παραπάνω. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο κέικ.

Πηγή  Steliosparliaros.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις