ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ |
500 gr. ψωμί μπαγιάτικο
350 ml. γάλα
100 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαγιονέζα
Κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, χωρίς να αφαιρέσουμε την κόρα και το βάζουμε να μουλιάσει μέσα στο γάλα. Τρίβουμε το ψωμί μέσα στο γάλα, μόλις μουλιάσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα για να βραχεί όλο καλά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο, το κύμινο και τα πιπέρια. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ακουμπάμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τους ζεστούς κεφτέδες με κρύο γιαούρτι που θα ανακατέψουμε με λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, χωρίς να αφαιρέσουμε την κόρα και το βάζουμε να μουλιάσει μέσα στο γάλα. Τρίβουμε το ψωμί μέσα στο γάλα, μόλις μουλιάσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα για να βραχεί όλο καλά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο, το κύμινο και τα πιπέρια. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ακουμπάμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τους ζεστούς κεφτέδες με κρύο γιαούρτι που θα ανακατέψουμε με λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου