Προφιτερόλ

Προφιτερόλ
Προφιτερόλ

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
Ενάμισι φλιτζάνι νερό
100 γραμμάρια μαργαρίνης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Ενάμισι φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά για το εσωτερικό:
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
Τρία φλιτζάνια γάλα

Ακόμη
40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη



Οδηγίες
Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το στη φωτιά.
Προσθέστε μαργαρίνη, ζάχαρη και αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέστε σταδιακά αλεύρι αναμειγνύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
 Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει και αφαιρέστε από τη φωτιά. 
Αφού κρυώσει η ζύμη, σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε και βάλτε τα στη σακούλα συμπίεσης κρέμας. Πιέστε ένα κομμάτι κουταλάκι του γλυκού στο δίσκο ψησίματος, όπου απλώνετε χαρτί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμών για 30 λεπτά. Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα από την άλλη πλευρά, προσθέστε το κομμιώδες κρέμα πάνω του και ανακατέψτε το και μαγειρέψτε το. Βάζετε την κρέμα στο πιεστήριο κρέμας μετά το ζέσταμα. Γεμίστε την κρέμα από το κάτω μέρος της ζύμης που ψήσατε και βάλτε την στο πιάτο. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω τους. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε διπλό βραστήρα με μαργαρίνη. Ρίχνουμε τα προφιτερόλ και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις